Op 31 oktober 2023 is sinds lange tijd de werkgroep van VOCAAL weer bijeen geweest met als gast Ruben Barten, directeur BRAVO!-college. Het wel en wee van de huisvestingsproblematiek is uitvoerig besproken. Tevens werd het heuglijke feit genoemd dat er per 1 oktober 2023 het aantal ingeschreven leerlingen op 459 is vastgesteld. Daarnaast is er ook aandacht geweest voor de nieuwe studierichting BIVAK. De organisatie van deze private (MBO)-opleiding krijgt steeds meer gestalte. Het is de Vereniging BIVAK (vereniging van ondernemingen/leerbedrijven) die de technische opleiding ontwikkelt en draagt. Zie ook www.bivakonderwijs.nl.

Er zijn in de jaren 2019 tm 2022 slechts enkele bijeenkomsten geweest van de werkgroep VOCAAL. Wel is er behoorlijk wat gerealiseerd. Een samenvatting is vastgelegd in het Jaarverslag VOCAAL 2019 tm 2022. Dit verslag werd ter vergadering vastgesteld.

De voorzitter van Stichting VOCAAL, Philip de Goey, heeft uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkelingen van Metalot. Deze activiteit, die vanuit de Technische Universiteit Eindhoven de wereld verovert, betreft de verbranding van ijzerpoeder. Philip is de geestelijke vader van deze ontwikkeling. Heel prettig om direct door hem te worden bijgepraat. Zie ook https://www.metalot.nl/

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.